Yolk – egg & chicken heaven

yolk

Hvad kom først: ægget eller kyllingen? Det kommer an på, hvad du bestiller først!

Dette er første sætning, man støder på, under “Om” på Yolks Facebookside – and already I like it. I længere tid har jeg villet prøve Yolk, som serverer morgenmad, frokost og aftensmad med æg og kylling. I det aflange lokale på Gl. Kongevej, hvor CRAFT tidligere lå, ligger nu den über cool Yolk, der serverer noget virkelig lækker mad.

Follow my blog with Bloglovin

Søndag den 18. marts – en flot forårsdag – fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve nogle af deres forskellige retter med æg og kylling. Fra jeg trådte ind ad døren – og til jeg gik igen – følte jeg mig velkommen. Jeg må sige, at servicen fra den unge fyr var super imødekommende og venlig, noget som desværre ikke altid gør sig gældende i København. Det er egentligt lidt trist, at man bliver så overrasket over god service – man burde mene, at det var et must, når man nu er i servicebranchen. Men det er en helt anden snak.

Efter at have fundet en plads fik jeg ret hurtigt en menu, og mens jeg kiggede den igennem, kom tjeneren ned med et glas vand. En fin lille detalje. Der var mange retter, som jeg gerne ville prøve – men jeg besluttede mig for “The Benedict” Poached egg with spinach and Comté (45 kr.), Mashed avocado with chili and poached egg, served on rye bread (60 kr.) og Waffle with mascarpone-espresso cream and crispy buckwheat (65 kr.). I deres menu anbefaler de 2-3 af de små retter, og jeg havde egentlig kun besluttet mig for de to første – men jeg måtte bare smage deres vaffel med mascarpone-espresso creme. Good choice. Alle tre retter smagte virkelig godt, og jeg skal helt sikkert tilbage og smage blandt andet deres Fried “Chicken’n’Waffle” with chipotle, syrup and coriander. Yummy.

Jeg er tosset med indretningen hos Yolk, som er hvide, aflange klinker på væggene; hvide Muuto E27 pendant lamper med store glødepærer samt planteplaneter hængende ned fra det hvide glasloft; lyst betongulv; en hjemmebygget sort MDF træbænk langs højre væg med lysegrå, sorte og mørke grønne puder og træborde med lys armygrøn bordplade og sorte ben samt lyse træstole med sorte ben. Total fed og gennemført indretning. Min mad blev serveret på nogle små hvide tallerkner med en sort kant, og kaffen blev serveret i glas krus. Der er simpelthen bare tænkt på de små detaljer, og det sætter jeg stor pris på.

Yolk er lækker mad, super service, cool indretning og fed stemning. Sagt på en anden måde – du skal forbi Yolk. The sooner the better.
Yolk

Med mig på gaden denne flotte søndag var mine Asics Gel-Atlanis – Legion Blue/Legion Blue. Jeg får desværrre ikke gået så meget med disse fede sneakers, fordi jeg har fået en masse andre nye, cool sneakers – jeg må se, om jeg kan gøre noget ved det her til sommer. Og ellers må jeg give dem væk, så andre kan få glæde af dem.
Asics

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s