Enghave Smørrebrød – en lille perle på Vesterbro

Enghave Smørrebrød

Forrige weekend – på en flot, solrig lørdag – nød jeg en sen frokost hos Enghave Smørrebrød, der er søsterbutik til Enghave Kaffe. Jeg har før været på Enghave Kaffe, som er nabo til Enghave Smørrebrød – men dette var mit første besøg i deres søsterbutik. Det er helt sikkert ikke det sidste.

Follow my blog with Bloglovin

Det første jeg spottede, da jeg trådte ind i det lille hjørnelokale, var det lækre smørrebrød bag glas samt en stor grøn folkeskole tavle, hvorpå deres menu var skrevet. Der er kun 16 siddepladser på Enghave Smørrebrød langs den hjemmebygget disk, ved vinduet samt bagerst i lokalet. Men når vejret er til det, kan man også sidde langs vinduesfacaden – under den rød/hvid stribet markise. Og du kan tage smørrebrødet med hjem eller med ind på Enghave Kaffe. Loftet er sort, trægulvet er slidt, væggen er pudset og grå, hvide fliser og en stor grøn skoletavle bag den hjemmebygget, industrilamper og gamle plakater i rammer på væggen samt barstole med forskellig farvede lædersæder. Et super hyggeligt sted med deres helt egen originale stil. Jeg er især tosset med den hjemmebygget disk, hvor det søde og serviceminded personale står. Fordi man kan sidde langs disken, så kommer man også nemmere i snak med personalet – og man kan følge dem, mens de anretter den lækre mad.

Deres smørrebrød er lavet med gode råvarer samt et twist, og det smager virkeligt godt. Der er kælet for detaljerne, som jeg sætter pris på. Jeg startede med deres hønsesalat (59 kr.) og prøvede derefter deres rullepølse (56 kr.) – begge var lækre, især hønsesalaten. Deres menu består af de klassiske stykker smørrebrød som kartoffel, rullepølse, leverpostej, hønsesalat, roastbeef, æg & rejer, æggesalat og ost, og jeg skal helt sikkert prøve nogle af de andre stykker. De serverer også morgenmad til 12 alle ugens dage i form af havregrød, øllebrød, yoghurt, ostemad, 2 æg på brød, æggekage og morgenkomplet – det må jeg prøve en dag, hvis jeg kan komme tidligt nok op.
Enghave Smørrebrød

Med mig på gaden denne flotte lørdag var mine über cool knaldrøde Asics Gel Lyte Runner. Jeg har altid været tosset med rød, så jeg er naturligvis tosset med dette par sneakers. Måske det snart er tid til endnu et par røde sneaks 🙂
Asics

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s