Spisestedet SKANK – mormormad med et twist

skank

Nogen kan måske huske Café Det Gule Hus på hjørnet af Istedgade og Eskildsgade, der nåede jeg at spise en hel del. Facaden er stadig gul men i maj 2015 åbnede Spisestedet SKANK i det ikoniske gule hjørnehus på Istedgade. Og lad os med det samme lige vende deres navn, for du sidder sikkert og tænker dit. Her er, hvad de selv skriver på deres Facebookside:

Spisestedet SKANK tager udgangspunkt i Istedgades historie som værende en slagtergade. Det var her man handlede kødet efter dyrene var blevet slagtet i den nærliggende Kødby. Istedgade var også den pulserende åre i et arbejderkvarter man efterfølgende mest kender for pornografi og letlevende damer i et farligt og spændende natteliv. SKANK et et ordspil over arbejderens mørbrad (udskæringen “skank”) og det engelske ord for de damer der har patruljeret Istedgade siden dengang grønlangkål var gymnasternes EPO.

Jeg husker første gang, jeg gik forbi SKANK og ikke kunne lade være med at smågrine af deres navn. Det er et navn, man ikke lige glemmer. Og jeg synes, det er cool og klogt, hvordan de bruger ordspillet. Nu skulle der så gå to år, før jeg endelig fik prøvet spisestedet – men jeg kan sige med det samme, at det ikke er sidste gang, jeg er forbi.

Follow my blog with Bloglovin

Lad mig starte med maden som SKANK selv beskriver som “autentiske danske madtraditioner a la “mormors køkken”, men med et moderne twist.”. Den søde tjener anbefalede, at jeg valgte 2-4 retter, da hver ret serveres som tapas style – altså mindre retter. Da min veninde havde rost deres tartar (okseinderlår, estragon/peberrodsmayo, tyttebær, kapers, karse – 85 kr.) og tartelet (høns, asparges, rodfrugter, persillerod, ærteskud – 85 kr.), så måtte jeg da prøve dem. Og retterne skuffede på ingen måde – tværtimod. De smagte begge fantastisk. Tartar er ikke noget, jeg får så tit – men jeg elsker det. Og SKANKs tartar var virkelig lækker, og måden – hvorpå den var anrettet – var spot on. Jeg kan kun anbefale, at du prøver den. Tarteletter er for mig meget nostalgisk – dem har jeg fået lige fra barnsben. Og fars tarteletter er de bedste. Det er de stadig, men SKANKs tarteletter is gooood. Og det sprøde stykke kyllingeskind på toppen is perfection. Jeg var egentlig godt mæt efter de to retter, men da jeg så, de havde citronfromage (citron, vanilieis, jordbær, lime – 65 kr.), blev der også plads til dessert. Den var okay – men kunne på ingen måde måle sig med fars. Sådan er det at have en far, som er uddannet kok samt en mor, der også laver super lækker mad.

Indretningen på SKANK er super cool med olivengrønne vægge, hvorpå der er opsat gamle lamper med røde lampeskærme pegende opad. Over hvert bord hænger forskellige glaslamper ned fra loftet i sorte stofledninger i forskellige niveauer. Mormor stilen går igen på bordene, hvor der serveres på gamle mormor-tallerkner – og der er ikke to, som er ens. Fed detalje. På væggen ved siden af mig var der også en gammel brun Amagerhylde, som sagtens kunne have hængt på min mormors væg. Ved hvert bord er der en masse forskellige stole såsom træstole, stole med farvede stofsæder, antikke træstole med sort lædersæder osv. Bordene med sort stel er super originale, da bordpladen er sammensat af en masse ca. 10×10 cm træstykker. Super cool. Langs facaden på Istedgade er der flere træborde og -bænke, som helt sikkert vil blive crowded, hvis vi får en god sommer.

Der er ingen tvivl om, at jeg vender tilbage til SKANK – på grund af deres lækre mad men lige så meget på grund af servicen. Fra jeg trådte ind ad døren til jeg gik, var servicen betænksom og venlig. Og det betyder bare rigtig meget. Så skulle du få lyst til mormormad med et twist, så smut forbi SKANK – det kan klart anbefales.
Spisestedet SKANK

Med mig på Vesterbro var mine nyeste sneaks – de super fede Adidas Iniki Runner Boost (dark blue/white). Jeg bliver mere og mere tosset med disse cool retro sneaks for hver dag – de vil blive luftet en hel del i løbet af sommeren.
Adidas

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s