1 dag, 2 nye steder

koffein-rbabarrab-marts2017

Inden jeg fortæller om de to nye steder, jeg besøgte i sidste uge – så har du måske (eller forhåbentlig) opdaget, at min blog har fået nyt billede. Og ny url – nemlig sneakersinthecity.blog

Nu har jeg haft denne blog et stykke tid, så jeg syntes, at der skulle sket lidt nyt. Jeg har ikke tænkt mig at stoppe denne blog anytime soon – I’m having too much fun. Og som jeg er blevet mindet om for nyligt, så skal der nogle gange noget forandring/udvikling til, for at det kan blive endnu bedre. Så det er lidt af tankerne bag ændringerne – håber I kan li’ det. For der kommer sikkert flere.

Og nu til de to nye steder, som jeg var forbi i sidste uge. Selvfølgelig – har jeg næsten lyst til at sige – lå begge steder på Vesterbro, hvor jeg var forbi for at blive klippet hos min super dygtige veninde, som ejer HAAR.

Follow my blog with Bloglovin

Koffein på Istedgade har jeg gået forbi en del gange og tænkt, at jeg snart skulle prøve det. Det blev så torsdag i sidste uge, inden jeg skulle klippes. Rbabarrab havde jeg ikke hørt om før – det var min veninde, som anbefalede den, da hun ved, jeg godt kan lide at teste nye steder. Og hvor var det et fantastisk tip – tak Stine.

Koffein
Koffein
Koffein er en lille kaffebar ikke langt fra en anden lille kaffebar i Istedgade – KAFFE, som jeg tidligere har blogget om, og som jeg er ret tosset med. Begge kaffebarer har god og samtidig billig kaffe – KAFFE er bare mere original i deres indretning, som jeg er tosset med. Men 23 kr. for en cappuccino – endda i en stor – kop, det kan du fandme ikke få mange steder. Og samtidig var det en god kop kaffe. Hvor mange gange har du ikke prøvet at give 40+ kr. for en kop kaffe, og så var den ringe? Det er sket en hel del gange for mig.

Så kaffen var god, og servicen var det samme. Snakken blev på engelsk, som ikke er unormalt på Københavns mange kaffebarer – og det er helt fint med mig. Så får man genopfrisket sit engelske.

Indretningen i Koffein var rimelig stilren – den snart obligatoriske rå murstensvæg; denne gang med rødlige sten. Et gråt betongulv; en olivengrøn væg bag disken hvis facade er lavet af hvide, aflange klinker; retro glødepærer. Forrest i lokalet er der et par små kvadratiske træborde (valnød) langs den rå murstensvæg med dertilhørende stål barstole – der er også mulighed for at stå ved vinduet, da der er sat en bordplade op. Bagerst i lokalet er der en bænk langs den rå murstensvæg med nogle grå hynder; tre korkskamler som kan bruges som borde eller til at sidde på; to sortlakeret stålborde som kan slås sammen og normalt bruges udendørs med dertilhørende stole. All in all en lille hyggelig kaffebar – men 8 ud af 10 gange vil jeg nok bare vælge KAFFE lidt nede ad gaden, da deres indretning er super original. Men nu ved jeg, hvor jeg også kan få en god kop kaffe i Istedgade.
Koffein

Rbabarrab
Rbabarrab
Rbabarrab – prøv lige at udtale det efter 5 fadøl. Jeg har svært nok ved det ædru. Som nævnt tidligere så kendte jeg ikke til Rbabarrab, før min veninde nævnte stedet for mig – og nu skal jeg helt sikkert tilbage. Endnu en god grund til at besøge Vesterbro. Hun solgte stedet på lækker toast, pizza fra naboen (Itzi Pitzi Pizza) og 15 haner med forskellige fadøl. Hvordan kunne hun dog tro, at det lige var mig? 😉

Allerede inden man træder indenfor i ølbaren, ser man det røde skær fra vinduet og døren, som kommer fra de runde, røde kinesiske papirlanterner, der hænger i loftet. Total hygge stemning. Fra baren bagerst i lokalet og ned igennem lokalet hænger der i loftet en stor, grøn kinesisk papir drage – super cool. På de hvide vægge hænger der ikke meget andet et par aflange spejle på den ene væg, et gyldent kinesisk tegn på en anden væg – og på en tredje væg hænger der et halveret sort skilt med kinesiske tegn. Siddepladserne er nogle super cool solgule firkantet borde i forskellige længder samt firkantet skamler, som jeg ikke har set andre steder før. På de gule borde var der et hvidt bloklys samt en høj, smal glasvase med et par fersken grene i. Super fed og gennemført stil.

Min veninde kiggede forbi, da hun havde klippe sin sidste kunde – og noget af det første hun siger er “Har du været ude på toilettet?”. Øh nej… Så afsted kom jeg på det lille toilet, som viste sig at være lidt af et trip. Det føltes lidt som om, at jeg havde trådt ind i Drake’s Hotline Bling video. Musik samt lys som skifter mellem en gul og en grøn farve – total trippy. Jeg fik sgu helt lyst til at danse. Som du næsten har gættet, var jeg ret tosset med dette sted – og jeg ville ønske, at der steder som dette på Frederiksberg. Men jeg kommer gerne til Vesterbro for Rbabarrab en anden gang, tredje gang, fjerde gang…

Nu kom jeg jo for at prøve deres toast, og den klassiske skinke & ost sandwich med sennep og dressing på siden (35 kr.) skuffede på ingen måde. Lækre råvarer. Næsten gang må jeg prøve deres tomat & cheddar toast eller pizza fra naboen. Jeg smagte to øl fra hanerne – en rustique pilsner (35 kr.) fra To Øl samt en Maisel’s Weisse (30 kr.) fra Brauerei Gebrüder Maisel. Begge øl blev serveret i hvidvinsglas, som jeg godt kan li’ – men du kan også få øllet i pintglas. Rbabarrab – I will be back.
Rbabarrab

Med mig på Vesterbro var mine Nike SB Trainerendor – Black/White, som jeg købte på en af mine ture til Barcelona. Der er kommet en del nye sneakers til, siden disse blev tilføjet til samlingen – men jeg er stadig meget glad for dem. Jeg tror, at mange tror, at jeg bare køber en masse en sneakers – men sådan forholder det sig ikke. Believe me – det kunne jeg sagtens gøre. Men der er lige det med pladsen. Og så skal de jo passe ind i sneaker-familien. Med det mener jeg, at jeg ikke vil have mange, som ligner hinanden – farvekombinationen spiller især ind her. Næste weekend skal jeg til Berlin, så der vil jeg selvfølgelig kigge efter et par nye sneaks. Og hvis jeg skulle være heldig at finde et par, så kommer udfordringen så med hensyn til, hvilke sneakers der skal have en nye ejer. First world problem – I know.
Nike

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s