WestMarket – København har fået endnu et madmarked

westmarket

Jeg er en stor fan af Copenhagen Street Food og Torvehallerne. Så da jeg hørte om WestMarket på Vesterbro, vidste jeg, at jeg bare skulle prøve det hurtigst muligt. WestMarket ligger i den forladte butiksarkade mellem Vesterbrogade og Matthæusgade – og allerede nu er jeg klart en større tilhænger af WestMarket, end jeg var af Toves Galleri.

Follow my blog with Bloglovin

På en solrig vintersøndag begav jeg mig afsted mod WestMarket – på jagt efter en sen frokost. Jeg kom ind via “hovedindgangen” på Vesterbrogade og blev først mødt af en grønthandler og en blomsterhandler samt nogle lukket stader/boder – lidt skuffende. Men jo længere ned igennem den gamle butiksarkade jeg kom, jo bedre blev det – for så kom madstaderne til syne. Og du ved jo, jeg er et madøre.

Jeg vidste allerede, hvad jeg helt sikkert ville prøve først – nemlig La Boca de Malbeck. Argentinsk streetfood, som mixer stilarter fra forskellige dele af verden. På instagram havde jeg set et billede af deres take på en hotdog – en Choripán (50 kr.); brioche hot dog med grillet chistorra, chimmi churri, tomatmarmelade og chipotle mayo. Hvis det lyder lækkert, så kan jeg fortælle dig, at det var den også. Især med en kold øl – om end det var en noget dyr en af slagsen (60 kr. / Nørrebro Bryghus – New York Lager).

Torvehallerne fik meget kritik for at have for dyre stader, da de åbnede – og jeg gætter, at WestMarket vil få samme kritik. Dog må jeg sige, at priserne ikke kommer bag på mig – hverken i Torvehallerne og heller ikke i WestMarket. Jeg synes de er fair nok, så længe maden er god – og den argentinske hotdog var god. Desværre var det også det eneste, jeg fik prøvet i søndags. Men jeg blev inspireret og skal helt sikkert tilbage og prøve bl.a. Mamemi – italiensk pizza, Selma – innovativt dansk smørrebrød med et tvist, Fish & Lobster – Fish & Chips m.m., CARIBS – caribisk mad, Ris8 – Københavns første risotteria og Two Socks – gin-bar og butik. Så du kan være sikker på, at jeg kommer til at bruge mit forår samt sommer i WestMarket, hvor jeg spiser og drikker mig igennem WestMarkets herligheder.

Sommeren især glæder jeg mig til, når de får borde og bænke ud langs WestMarkets vinduesfacade – midt i det hele. For selvom den gamle butiksarkade er blevet frisket op og ombygget, og der er træborde og -bænke flere steder samt siddepladser langs vinduesfacaden ved højborde, så er det et lidt kedeligt og ucharmerende sted at nyde sin mad. Og så er det altså mærkeligt, at der ligger en Fitness World i WestMarket – indgangen ligger i enden tættest på Matthæusgade. Det må være levn fra Toves Galleri tiden, dog er det sgu noget malplaceret i min verden. Så jeg tænker, at med (forhåbentlig) en god sommeren med sol og varme vil de udendørs pladser være med til at skabe en god stemning, hvor rosé vinen flyder og snakken går frem og tilbage. Om klager fra naboerne så lukker ned for udendørs pladserne – det må tiden vise. Men WestMarket er et besøg værd – så afsted med dig.
WestMarket Copenhagen

Denne flotte vintersøndag med masser af blå himmel og sol havde jeg mine nye Nike Internationalist – Binary Blue/Stadium Green-Oatmeal-Sail, som jeg købte i Paris. Da jeg så dem, vidste jeg bare, at jeg måtte eje dem, for jeg har ikke set dem herhjemme. Og det er altid fedt at have et par sneaks, som ikke alle render rundt i. Samtidig er det bare nogle fede farver, og de er gode at gå i.
Nike

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s