Chicks by Chicks – organic rôtisserie der serverer kylling på gourmet niveau

Chicks by Chicks

Chicks by Chicks, som ligger ved Vesterbro Torv, åbnede i april i år, og jeg har gået forbi stedet mange gange og tænkt “Nu må jeg snart prøve det”. Og i sidste uge fik jeg så endelig prøvet stedet. Og wauw – det er ikke sidste gang, jeg er der. Sarah Sheikh og Mischa Jemer Pricer, makkerparret bag Chicks by Chicks, har åbnet et spisested, der serverer kylling, som er saftig, karakterfuld og har masser af smag. Det er den bedste kylling, jeg har fået i længere tid – sorry mum.

Follow my blog with Bloglovin

Hos Chicks by Chicks brænder de for bæredygtighed i alt, hvad de gør. Det betyder bl.a., at den kylling, de serverer, altid er økologisk. Det samme er de råvarer, som de anvender – og det kan smages. De tager kylling fra fastfood niveau til gourmet niveau – men uden at man skal betale dyre domme for det.

Da jeg var forbi Chicks by Chicks – en ganske almindelig tirsdag aften – var der godt besøgt. Folk kom, bestilte ved disken, spiste lidt lækkert kylling og gik igen. Lige så mange kom, bestilte ved disken, ventede og gik så hjem med deres kylling – den sunde take-away aftensmad. De har bare accepteret, at de ikke kan lave det lige så lækkert derhjemme.

Jeg ville jo smage deres kylling, som er grillstegt på roterende spid – så jeg valgte en kvart kylling (65 kr.). Er du meget sulten, kan du også vælge en halv kylling – eller en hel. Men jeg tvivler stærkt på, at nogen kan komme igennem en hel kylling alene. På det kvarte stykke, jeg fik, var der rigeligt med kød. Jeg var i tvivl, om jeg skulle snuppe deres ovnstegte kartofler med timian eller en af deres salater af årstidens grøntsager – denne gang blev det en lille salat, en Badass Chick Salat (48 kr.). På trods af at det var en lille salat, så var der mere end rigeligt. Den bestod af grønkål, sorte bønner, fermenterede gulerødder, ristede sesamfrø og senneps-honning vinaigrette – super lækker. Med et stort udvalg af lækre snacks og småretter såsom chicken croqueta, fried chicken og hønse tartelet, så vender jeg helt sikkert tilbage meget snart.

Indretningen hos Chicks by Chicks er lige mig – mellemblå, firkantet borde med dertilhørende mørkebrune træstole samt lysebrune træbænke lands vinduespartierne På hvert bord står et hvidt stearinlys og en lille salt/peber kværn, og under bordene er der farverige, mønstrede tæpper. Hvide og blå vægge samt et blåt loft, hvor der hænger en masse små, runde pærer i sorte fatninger/ledninger – række på række. På den ene blå væg hænger der et kæmpe stort fuglemaleri – også i blå nuancer, som er super cool.

En anden ting, som var super cool, var betjeningen. Lige så snart jeg trådte ind ad døren, blev jeg mødt af en storsmilende ung kvinde – og sådan var betjeningen hele vejen igennem. Meget betænksom og venlig. Der blev både sagt “at jeg blot skulle sige til, hvis jeg havde nogle spørgsmål”, og jeg blev spurgt “Om alt var som det skulle være”. Og sådan noget sætter jeg pris på – det udstråler overskud og er god stil.

Så næste gang du får lyst til lidt sundere fastfood – sikkert januar med dit nytårsforsæt frisk i erindringen – så smut forbi Chicks by Chicks. Jeg vil våge at påstå, at du ikke får bedre kylling i København. Du kan bande på, jeg skal forbi i det nye år – hvis jeg boede på Vesterbro, ville jeg nok komme forbi hver uge.
Chicks by Chicks

Mine super cool Reebok Club C 85 Indoor – Collegiate Burgundy/Riot Red/California Blue/White – var med mig på gaden på min fridag, hvor der skulle handles julegaver. Men den eneste “julegave”, der blev handlet, var til mig selv. Du får et gæt på, hvad det var? 😉
Reebok

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s