Delizioso italiana al ristorante Spuntino

Spuntino

Lørdag aften var jeg tilbage på Spuntino – en del af cofoco, og den skuffede heller ikke denne gang. Heldigvis. Virkelig lækker mad til en meget fornuftig pris og med god service.

Restauranten, som ligger på Vesterbrogade – ikke langt fra Vesterbro Torv, har en glasfacade med små borde og bænke langs den. Fantastisk sted at nyde et koldt glas hvidvin på en varm sommerdag, mens man kigger på menneskerne, der suser afsted på denne travle gade. Men denne meget kolde lørdag aften var bordene og bænkene ikke lige stedet, man ville sidde – så vi fik et bord på restaurantens 1. sal mellem oliventræernes trækroner. Ja, oliventræer – faktisk flere store oliventræer, som er noget af det første, som man lægger mærke til, når man træder ind på Spuntino. Et virkelig cool tiltag ligesom de store, gamle operationslamper som hænger i restaurantens loft og lyser oliventræernes trækroner op. Oliventræerne fylder meget – både fysisk og stilmæssigt, så resten af indretningen er simpel og stilren – og det klæder restauranten. Hvide vægge uden en masse på dem, grå firkantet borde, brune træstole med sorte lædersæder – og langs væggen på 1. sal sorte læderbænke. Og en masse stearinlys som skaber en hyggelig og romantisk stemning.

Follow my blog with Bloglovin

Spuntino serverer mad fra det moderne italienske køkken, og de gør det som sagt virkelig godt. Hver dag præsenterer køkkenet en ti-retters menu, hvor man selv vælger fem retter – til kun 295 kr. Jeg valgte følgende 5 retter: 1) Kammuslinger ceviche med avocado, blodappelsin og selleri 2) Persillerod ´al forno´ med karljohan, gremolta og lardo 3) Cremet polenta med spinat, taleggio og balsamico bagt løg 4) Braiseret svinekæber med grillet radicchio, citron og grønneoliven pesto 5) Vanille cheesecake med lakrids og rødbedesorbet. Som en lille starter fik vi et glas med langtidsbagte tomater, ricotta, grøn pesto, crumble af bacon og parmesan og lidt rucola på toppen – det hele bygget op som en trifli og meget velsmagende. Til maden var der selvfølgelig et lækkert hjemmebagt brød med dertilhørende romesco pesto. Nu har jeg jo endnu ikke lært at drikke rødvin, så vi valgte en virkelig god rosévin – La Spinetta Il Rosé di Casanova (400 kr.).

Nu har jeg været et par gange på Spuntino, og det er med sikkerhed ikke sidste gang, jeg har været der. Udover den lækre mad, så var der heller ikke denne aften noget at sætte en finger på, når det gjaldt servicen. Fra vi trådte ind ad døren til vi gik igen små 3 timer senere, var tjenerne venlige, informerende og observante. Så jeg vil helt sikkert anbefale Spuntino – det er et besøg værd.
Spuntino

Med mig i byen denne kolde januar aften var mine Adidas Originals Stan Smith. Et par virkelige cool sneakers – som både går godt til casual wear eller en tur i byen. Jeg har altid troet at mine første par Adidas Originals Stan Smith skulle være de klassiske hvide, men der blev jeg klogere – denne grå model kunne jeg bare ikke stå for.
Adidas

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s