Alabama Social – lidt skuffende service, men hyggelig stemning og god mad

Alabama Social

Jeg har i et stykke tid gerne ville prøve Alabama Social, som er en af de tre af Madklubbens restauranter, der ligger ved siden af hinanden på Nørrebro – de to andre er Gran Torino og Hanzo. Mine forventninger var skruet en anelse op, da jeg tidligere har været på Gran Torino, og det var en god oplevelse. Desværre fik besøget i tirsdags ikke den bedste start.

Der var booket bord til kl. 19.00, og jeg kom 5-10 minutter i og blev vist hen til bordet. Da min veninde var forsinket og først kom omkring 19.30, sad jeg ret længe og ventede – og var nærmest usynlig for tjenerne. Sådan føltes det ihvertfald. Jeg havde en forventning om, at de efter 10-15 minutter ville komme og spørge, om jeg ikke ville have noget at drikke, mens jeg ventede – men nej. Først 19.20 kom en af tjenerne forbi og spurgte, om jeg ikke ville se et drikkekort. “Jo tak” sagde jeg og regnede så med, at hun ville vende tilbage, så snart jeg havde kigget på det – men nej. Jeg fik bare lov til at kigge på det – men ikke bestille. Først da min veninde kom, fik vi lov til at bestille mad – og drikkevarer. Måske de normalt først starter servicen, når alle parter i selskabet er kommet – eller måske var de underbemandet, selvom det ikke virkede sådan. Lige meget hvad grunden er, så forstår jeg det ikke – og det er ikke okay i min bog. Når det så er sagt, så var resten af servicen helt okay.

Follow my blog with Bloglovin

Maden på Alabama Social tager udgangspunkt i den amerikanske sydstatsmad – southern comfort food. Så der er bl.a. Waffle ’n’ Shrimps, Louisiana Crayfish Platter, Southern Style Moules Frites, majsbrød med tabascosmør og bagte jalapeño-grits på menuen. Jeg valgte Crab Calas (kreolske krabbe-dumplings, hvidløgsmayo & lime – 85 kr.), som var rigtige lækre – jeg vil dog mere kalde dem falafels end dumplings. Min veninde valgte en caesar Salad (grillet hjertesalat, caesardressing, croutoner & parmesan – 65 kr.). Til hovedret fik både min veninde og jeg Chimichurri Chicken (marineret i Chimichurri med syltede svampe, ristet grønkål og sprødt skind – 165 kr.), og det var godt – sprødt kyllingeskind er så undervurderet. Som tilbehør til vores kylling delte vi sweet potato fries (40 kr.) samt friterede løgringe med barbecuesauce (40 kr.) – jeg er tosset med sweet potato fries. Der var masser af lækre vine, men vi valgte begge en Red Stripe øl (Brewed in Jamaica – 50 kr.) i stedet – og den var rigtig god til maden. Portionerne var pænt store, så vi var for mætte til at prøve en af deres desserter, som ellers lød lækre. All in all – en god madoplevelse.

Indretningen på Alabama vil jeg kalde hyggelig – lyse og rå murstensvægge, mørke møbler (stole/borde/læderbænke), gamle glaslygter samt udstoppet dyrehoveder på væggene og hvide bloklys på bordene. Musikken, som spiller i baggrunden, hjælper på den hyggelige stemning – og det samme gør udsigten ud over søen. Når man først kommer ind i restauranten, er der en lille bar på højre hånd, hvor man kan sidde og nyde en drink før maden. For nyligt er der også åbnet Bar Next Door – Madklubbens cocktailbar lige ved siden af Alabama Social. Længere inde i restauranten ligger det store åbne køkken med hvide klinker på bagvæggen og enkelte pladser på højstole. Jeg synes generelt godt om åbne køkkener – det viser, at restauranten ikke har noget at skjule. Det eneste minus kan være madosen – især når restaurantens stumtjenere står lige ved det åbne køkken. Ikke så smart.

Vi havde en hyggelig aften på Alabama Social, hvor servicen kunne have været bedre – men hvor maden heldigvis var god. Så nu er Gran Torino og Alabama Social prøvet – så mangler jeg kun Hanzo. Og selvfølgelig Bar Next Door – jeg siger aldrig “nej tak” til en cocktail.
Alabama Social

Med på gaden i tirsdag var et par af mine ældre sneakers – nemlig mine Adidas Adistar Racer Dark Indigo, som også var med mig i Paris i foråret. De er stadig et favoritpar af mine, så mon ikke de også kommer med på ferien i fremtiden.
www.adidas.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s