Palæo – mit stenalderkost fix

palæo

Der er mange meninger om stenalderkost – nogle positive, nogle negative. Jeg har været en fan, siden Palæo åbnede Nordens første stenalderrestaurant i Torvehallerne i 2012. På deres hjemmeside beskriver de følgende:

Palæo gør op med idéen om at take-away og fast food skal være usundt. Vores produkt er stenaldermad – mad der tager udgangspunkt i teorien om, at vores fordøjelsessystem ikke har ændret sig i takt med industrialiseringen af vores madproduktion.

Det betyder fravalget af hurtige, forarbejdede kulhydrater i form af fx. korn. Det betyder fravalget af sukker og unødig forarbejdning. Og så betyder det tilvalget af de gode, friske råvarer i form af vores madkunsts byggeklodser: kød, æg, grøntsager, frugt og nødder.

Det kalder vi Primal Gastronomi.

Follow my blog with Bloglovin

Jeg vil aldrig kunne leve 100% på stenalderkost, men jeg nyder at få det i ny og næ. Så jeg besøger regelmæssigt Palæo restauranterne i henholdsvis Torvehallerne og i Pilestræde samt deres seneste restaurant i Frederiksberg Centret. Men de har også restauranter i Hørsholm og Hellerup. Jeg har prøvet en del af deres lækre retter bl.a. Bolo – grøntsagsspaghetti med krydret kødsovs toppet med hjemmelavet persillepesto, Bearnaise Meatza – hakkebøf med tomatsovs, karamelliserede skalotteløg & spinat, på bund af sød kartoffelmos, toppet med Palæo bearnaise & saltede mandler samt Palæodog – røget pølse af frilandsgris med svampe, agurk, karamelliserede skalotteløg & Karl-Johan remoulade svøbt i omelet af økologiske æg. Af juicer, smoothies og shakes har jeg bl.a. smagt Chilien – æbler, jordbær, citron & chili, Rødbeden – rødbede, æble, avocado & citron samt deres Tropisk vanilje shake på økologisk sødmælk, banan og Progenex proteinpulver.

I dag besøgte jeg deres restaurant i Pilestræde, da jeg var forbi Sneaker Banquet AW15 – Skandinaviens største sneakersevent – i gaden ved siden af. Jeg havde tænkt på at blogge om eventet, men ærlig talt var det lidt skuffende – måske mine forventninger var for høje. Men det holdte mig dog ikke tilbage for at købe et par nye sneakers, som du sikkert får at se på et senere tidspunkt – men tilbage til Palæo. Jeg valgte i dag to af mine favoritter – Hønewrap med frisk chili (59 kr. + 4 kr.) & en stor Agurken med ingefær (50 kr. + 4 kr.). Hønewrapen består af sous vide kyllingebryst med hjemmerørt avocadocreme, spidskål, saltede mandler & hjemmelavet persillepesto, og Agurken er agurk, spinat og æble. Og som altid var det super lækkert – maden har endnu ikke skuffet mig. Og derfor vil jeg blive ved med at vende tilbage, når jeg har brug for mit stenalderkost fix.
Palæo

Med mig på gaden i dag var mine nye sneakers, som jeg købte i Barcelona – mine Nike SB Trainerendor – Black/White. Jeg er SUPER glad for dette par, og de sidder helt perfekt på foden og er gode at gå i. Så dem vil jeg få stor glæde af.
Nike

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s