David mod Goliat – det lille bageris kamp

Brødflov

En solrig søndag formiddag besøgte jeg mit lokale konditori/café/økobageri på Frederiksberg – Brødflov. Det startede i 2013 med et lille økobageri på hjørnet af Falkoner Allé og Hostrupsvej, og i 2014 udvidede de så med et konditori/café på det modsatte hjørne. Så hvis du bare lige skal have speltbrødet og tebirkes til weekendens morgenbord, kan du svinge forbi det lille økobageri – og har du lyst til at blive hængende lidt længere så kig ned i konditoriet/caféen, hvor du selvfølgelig også kan købe brød/kage/kaffe to-go.

Brødflov, som går ind for økologi og lækre råvarer, sælger også diverse lækkerier såsom Bybi – honning fra byens bier, Lakritsfabriken – lækker lakrids fra Sverige og Brødsflovs egne müslier. Da Brødflov vil være en kompostbar virksomhed, serveres maden og kaffen på bionedbrydeligt emballage såsom palmebladsbakker og PLA-krus. Alt sammen noget som jeg sætter pris på.

Follow my blog with Bloglovin

Denne søndag formiddag prøvede jeg “den lille” morgentallerken (60 kr.), som bestod af en surdejsbolle, croissant, tebirkes eller snegl – jeg valgte en croissant, 2 skiver ost, økologisk smør og hindbærmarmelade og et glas friskpresset juice. Til denne morgentallerken købte jeg en cappuccino (32 kr.), som var udemærket. Surdejsbollen var lækker, men croissanten levede bare ikke op til forventningen. Måske det har noget at gøre med, at jeg næsten lige har været i Paris – men jeg må indrømme, at jeg har fået bedre croissanter i København bl.a. hos Meyers. Så næste gang må jeg smage deres tebirkes eller chokolademonstret, som de kalder deres høje snegl. Den flade snegl – kanelmonstret – har jeg smagt, og den er fantastisk. Men jeg er også meget glad for kanel.

I april i år kom så deres seneste tiltag – et ismejeri. Is og vafler er hjemmelavet og med varianter som hvid chokolade/basilikum og saltet karamel, kan du være sikker på, at jeg skal smage deres is i løbet af sommeren – og helt sikkert mere end én gang.

Brødflov er helt sikkert et besøg værd, og jeg vil blive ved med at støtte dem og deres koncept. Dejligt med et lille lokalt økobageri/konditori, som tager kampen op med alle de store bagerkæder på Frederiksberg – og som gør det ligeså godt og også bedre end de fleste af dem.
Brødflov

Efter den gode start på dagen blev det flotte solskinsvejr nydt i Københavns gader, hvor jeg sammen med mine Nike Air Pegasus+ 30 – laser crimson/white/black nåede at runde Vesterbro og fik nydt lidt mere af John Greens “Paper Towns” på en bænk, mens solen strålede ned. Sommeren er på vej, og det er fantastisk.
Nike

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s